Open-source aplikácie pre biznis
V dnešnej digitálnej dobe je bezpečnosť v podnikaní kľúčová. Open-source aplikácie prinášajú unikátnu kombináciu transparentnosti, prispôsobiteľnosti a bezpečnosti. Pozrime sa na najbezpečnejšie open-source aplikácie vhodné pre biznis.

Obsah článku

Prečo používať Open source aplikácie v biznise?

Open source aplikácie prinášajú podnikom množstvo výhod. Prvým a najzrejmejším dôvodom je nízka cena, keďže tieto aplikácie sú často dostupné zadarmo alebo za veľmi nízke náklady. Toto znižuje finančné investície potrebné na začiatku. Okrem toho tieto aplikácie sú flexibilné a prispôsobiteľné, čo umožňuje podnikom upraviť softvér podľa svojich potrieb. Bezpečnosť a transparentnosť sú ďalšou výhodou, pretože zdrojový kód je verejne dostupný na preskúmanie a vylepšenie, čo umožňuje rýchle odhalenie a opravu chýb alebo slabín.

Projekty s otvoreným zdrojovým kódom často prinášajú inovácie a rýchly vývoj, keďže sú vyvíjané komunitami zameranými na najnovšie trendy a technológie. Na rozdiel od komerčných softvérov, ktoré často obsahujú nežiaduce "nafúknuté" funkcie. Umožňujú mať užívateľom mať iba tie funkcie, ktoré skutočne potrebujú. Silné a aktívne komunity okolo open source projektov môžu poskytnúť podporu, usmernenia a inovácie. Open source softvér ponúka nerušený prístup, bez licenčných obmedzení alebo rizika, že výrobca skončí podporu alebo zastaví vývoj.

Treba však brať do úvahy, že použitie open source aplikácií môže priniesť aj určité výzvy, ako napríklad potrebu technickej odbornosti pre úpravu a údržbu softvéru, a možné bezpečnostné riziká, ak softvér nie je správne riadený a aktualizovaný.

Ako vybrať Open Source aplikáciu?

Pri výbere open-source aplikácie je dôležité zvážiť niekoľko faktorov, ktoré vám pomôžu nájsť vhodné riešenie pre vaše potreby. Tu je niekoľko krokov, ako vybrať open-source softvér:

  1. Definujte svoje požiadavky: Ujasnite si, aké funkcie a vlastnosti očakávate od softvéru. Zamerajte sa na hlavné potreby a určte si, čo chcete dosiahnuť.
  2. Preskúmajte dostupné projekty: Skúmajte rôzne open-source projekty, ktoré sú relevantné pre vašu oblasť. Skúste nájsť viac informácií o ich funkciách, podpore a spoločenstve vývojárov.
  3. Čítajte recenzie a hodnotenia: Preštudujte si recenzie a hodnotenia od používateľov a odborníkov. Tieto vám poskytnú užitočné informácie o kvalite a spoľahlivosti softvéru.
  4. Testujte a skúšajte: Vyskúšajte si softvér v praxi. Open-source projekty často ponúkajú rýchlo dostupnú demo verziu, ktorú si môžete ihneď vyskúšať.
  5. Pozrite sa na komunitu a podporu: Skúmajte veľkosť a aktívnosť komunity vývojárov. Silná a angažovaná komunita znamená, že softvér bude pravdepodobne dostávať aktualizácie, opravy chýb a podporu od skúsených používateľov.
  6. Zvážte interoperabilitu: Uistite sa, že softvér je kompatibilný s vaším súčasným systémom a ďalšími nástrojmi, ktoré používate. Zvážte, či umožňuje integráciu a spoluprácu s inými softvérovými riešeniami.
  7. Licenčná a právna overenosť: Skontrolujte licenciu softvéru a uistite sa, že je v súlade s vašimi potrebami a právnymi požiadavkami. Prečítajte si podmienky používania a distribúcie.
  8. Používajte verziu na stiahnutie podľa vašich možnosti: Open source aplikácie je možné používať na vlastných serveroch. Avšak to vyžaduje určitú technickú znalosť danej technológie, preto pokiaľ nemáte tie vedomosti, používajte dostupnú Cloud verziu aplikácie. Nevýhodou môže byť, že tieto sú obmedzené, alebo je potrebné zakúpiť balíček za používania. Ďalšou možnosťou je spolupracovať s niekym, kto danej technológie rozumie a pracuje s ňou. Príkladom môže byť používanie CMS systému Drupal. Pokiaľ sa neviete, ako sa inštaluje, spravuje a upgraduje, je vhodné vyhľadať odborníka pre Drupal.

Pamätajte, že výber open-source aplikácie je individuálny a závisí od vašich konkrétnych potrieb. Vykonajte si dostatočný výskum a testovanie, aby ste našli vhodný open-source softvér, ktorý bude vyhovovať vašim požiadavkám a pomôže vám dosiahnuť vaše ciele. Pre malé biznisy odporúčame zvážiť využiť nasledovné aplikácie.

Online open-source aplikácie pre váš biznis

CMS systémy

Drupal

Drupal je výkonný a flexibilný systém pre správu obsahu (CMS), ktorý sa osvedčil v širokom spektre aplikácií, od osobných blogov po veľké korporátne a vládne webové stránky. Postavený na otvorenom zdrojovom kóde, ponúka obrovskú škálu funkcií a modulov, ktoré umožňujú prispôsobenie stránky prakticky akýmkoľvek požiadavkám.

Jednou z najväčších výhod je jeho schopnosť spravovať veľké množstvo obsahu a údajov. Vďaka jeho robustným nástrojom na kategorizáciu a filtrovanie obsahu je ideálnym riešením pre stránky, ktoré musia spravovať a zobrazovať veľké množstvo informácií.

Drupal tiež podporuje vysokú úroveň prispôsobenia a rozširiteľnosti. S tisíckami dostupných modulov, od SEO nástrojov po sociálne siete a e-commerce, môžu užívatelia prispôsobiť svoje stránky tak, aby vyhovovali ich konkrétnym potrebám.

Na druhej strane, môže byť pomerne náročný na začínajúcich užívateľov, najmä v porovnaní s inými CMS systémami, ako je WordPress alebo Joomla. Jeho vysoký stupeň prispôsobenia a funkcionalita môžu vyžadovať technické znalosti a užívatelia často musia stráviť čas na učenie sa, ako najlepšie využiť všetky jeho možnosti.

Výhodám Drupalu sme podrobnejšie venovali v článku CMS Drupal a jeho výhody pre firemnú web stránku.

Administrácia Drupal 10
Administrácia CMS systému Drupal 10

E-shopy

Prestashop

PrestaShop je populárny nástroj pre e-commerce, ktorý je postavený na princípe otvoreného zdrojového kódu. Tento nástroj je navrhnutý tak, aby umožnil podnikateľom rýchlo a efektívne vytvárať a spravovať online obchody.

Ponúka širokú škálu funkcií, ktoré zahŕňajú správu produktov, nastavenie rôznych spôsobov platby a dopravy, možnosti sledovania objednávok a zákazníckych interakcií, a mnoho ďalších. Vďaka množstvu dostupných modulov si môžete prispôsobiť svoj obchod podľa svojich potrieb.

Čo sa týka používateľského rozhrania, je pomerne intuitívny a používateľsky príjemný. Administrátorský panel je dobre organizovaný a poskytuje jasný prehľad o aktuálnom stave vášho obchodu. Taktiež ponúka množstvo šablón pre dizajn, čo umožňuje jednoduché a rýchle nastavenie atraktívneho vzhľadu obchodu.

Tene eshop môže byť trochu technicky náročný na nastavenie a správu, najmä ak plánujete využiť niektoré z jeho pokročilejších funkcií alebo prispôsobených modulov. Okrem toho, hoci je základný softvér zadarmo, niektoré moduly a šablóny môžu byť pomerne drahé, čo môže zvýšiť celkové náklady na využívanie tohto systému. Ponúka však obrovskú flexibilitu a prispôsobiteľnosť. Ak hľadáte riešenie, ktoré vám umožní detailne prispôsobiť váš online obchod a máte technické znalosti (alebo ste ochotní sa ich naučiť), môže byť PrestaShop skvelou voľbou.

Webstránka eshopu Prestashop

Stiahnutie e-shopu Prestashop

Meranie návštevnosti

Umami

Umami ponúka atraktívne a intuitívne používateľské rozhranie, ktoré umožňuje užívateľom sledovať návštevnosť a interakcie na ich webových stránkach. Tento nástroj je navrhnutý tak, aby bol jednoduchý a sústredený, s cieľom poskytnúť všetky základné informácie potrebné pre analýzu webových stránok, bez zbytočnej komplikácie alebo nadbytočných údajov.

Jednou z hlavných výhod je jeho súkromie. Na rozdiel od niektorých ďalších nástrojov pre webovú analytiku, Umami nezbiera žiadne osobné údaje o návštevníkoch a nevyužíva sledovacie cookies, čo je v súlade s GDPR a ďalšími zákonmi o ochrane súkromia.

Je pomerne novým nástrojom, a preto nemusí ponúkať niektoré pokročilejšie funkcie, ktoré nájdete v etablovanejších nástrojoch pre webovú analytiku, ako je Google Analytics. Okrem toho, aj keď je jeho jednoduchosť jednou z jeho silných stránok, niektorí užívatelia by mohli nájsť jeho funkcie obmedzené, ak hľadajú detailnejšiu analýzu alebo vyspelé sledovanie konverzií.

Umami je však skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú jednoduchý, súkromie orientovaný nástroj pre webovú analytiku. Jeho otvorený zdrojový kód a zameranie na základné metriky ho robia ideálnym pre malé a stredne veľké weby, ktoré hľadajú alternatívu k mainstreamovým analytickým platformám.

Umami demo

Jednoduché rozhranie a funkcie Umami

CRM systémy

Suitecrm

SuiteCRM je silný systém pre riadenie vzťahov so zákazníkmi (CRM) postavený na princípe otvoreného zdrojového kódu. Je navrhnutý tak, aby pomáhal podnikom spravovať a analyzovať interakcie so svojimi zákazníkmi a potenciálnymi zákazníkmi.

Ponúka širokú škálu funkcií, ktoré zahŕňajú sledovanie a riadenie predajov, aizáciu marketingu, podporu zákazníkov, riadenie projektov a správu dokumentov. Tieto funkcie sú integrované do jedného systému, čo umožňuje efektívne sledovať a riadiť všetky aspekty obchodných vzťahov.

Čo sa týka prispôsobiteľnosti, SuiteCRM je vynikajúci. Jeho modulárna štruktúra a otvorený zdrojový kód umožňujú podnikom prispôsobiť si systém tak, aby vyhovoval ich konkrétnym potrebám. Či už ide o prispôsobenie existujúcich modulov alebo vytváranie úplne nových, poskytuje potrebné nástroje.

Má tiež silnú komunitu vývojárov a užívateľov, ktorí pravidelne prispievajú k jeho vývoju a poskytujú podporu ostatným užívateľom. To znamená, že ak narazíte na problémy alebo potrebujete pomoc s prispôsobením, máte na dosah ruky zdroje a odborné znalosti.

SuiteCRM môže byť pomerne náročný na začínajúcich užívateľov. Jeho používateľské rozhranie nie je tak intuitívne, ako niektoré komerčné alternatívy, a jeho vysoký stupeň prispôsobenia môže byť pre niekoho zaťažujúci. Okrem toho, hoci je softvér zadarmo, môžu byť potrebné dodatočné náklady na implementáciu, údržbu a prispôsobenie systému. Je však výkonným a prispôsobiteľným CRM riešením, ktoré ponúka množstvo funkcií a nástrojov pre riadenie vzťahov so zákazníkmi. Jeho otvorený zdrojový kód a silná komunita ho robia skvelou voľbou pre podniky, ktoré hľadajú flexibilné a nákladovo efektívne CRM riešenie.

Suitecrm demo

Vyskúšajte demo verziu Suitecrm

Správa projektov

Taiga

Taiga je otvorený zdrojový projektový manažment a systém na sledovanie chýb, ktorý je navrhnutý tak, aby bol intuitívny a jednoduchý na použitie, ale zároveň poskytoval komplexné funkcie potrebné pre efektívny manažment projektov. Je obzvlášť populárny medzi agilnými vývojárskymi tímami, ale je navrhnutý tak, aby bol pružný a prispôsobiteľný pre rôzne typy projektov a tímov.

Súčasťou jeho silných stránok je jeho čisté a moderné používateľské rozhranie, ktoré umožňuje jednoduché plánovanie, sledovanie a správu projektov. Je možné vytvárať projekty, definovať úlohy, priradiť tímové role a sledovať pokrok v reálnom čase. To všetko je možné vykonať pomocou drag-and-drop Scrum alebo Kanban násteniek, Ganttových diagramov a ďalších vizualizačných nástrojov.

Taiga tiež podporuje integráciu s mnohými inými nástrojmi, vrátane verziovej kontroly (ako je Git), chatovacích aplikácií (ako Slack) a cloudových úložísk (ako Dropbox). Toto umožňuje tímom, aby mohli používať Taigu ako jednotnú platformu pre všetky aspekty ich projektu.

Na druhej strane, hoci je Taiga relatívne jednoduchá na použitie, môže vyžadovať určitý čas na zvyknutie, najmä pre tých, ktorí sú zvyknutí na tradičnejšie nástroje na manažment projektov. Okrem toho, aj keď je základný softvér zadarmo a otvorený, niektoré prémiové funkcie a hostované verzie môžu byť spoplatnené.

Nevýhodou je, že zatiaľ nemá verziu pre mobilné zariadenia, preto manažovanie projektov v teréne je komplikovanejšia záležitosť cez webové rozhranie.

Napriek tomu Taiga je silným a flexibilným nástrojom pre manažment projektov, ktorý je obzvlášť vhodný pre agilné vývojárske tímy. S jeho čistým dizajnom, intuitívnym používateľským rozhraním a rozsiahlou prispôsobiteľnosťou je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú efektívny a moderný nástroj na riadenie svojich projektov.

Taiga registrácia

Registrácia do služby Taiga

Teamová komunikácia

Element

Element je robustný komunikačný nástroj, ktorý umožňuje užívateľom vytvárať a spravovať komunikačné kanály a skupiny. Základom je Matrix open-source protokol pre decentralizovanú komunikáciu, čo znamená, že informácie nie sú uložené na jednom centrálne kontrolovanom serveri, ale sú rozložené po sieti samostatných serverov.

Jedným z najväčších výhod je jeho zameranie na bezpečnosť a súkromie. Ponúka end-to-end šifrovanie pre súkromné rozhovory, čo znamená, že iba osoby zapojené do konverzácie majú prístup k obsahu správ. Toto je významný rozdiel oproti mnohým tradičným komunikačným nástrojom, ktoré často uchovávajú nezašifrované kópie správ na svojich serveroch.

Element tiež ponúka pôsobivú súbor funkcií vrátane textových a hlasových správ, video hovorov, zdieľania súborov a dokonca aj integrovaných video konferencií. Užívatelia môžu vytvárať verejné alebo súkromné skupiny, zdieľať obrazovky, a spravovať svoje notifikácie na miere.

Pre niektorých užívateľov však môže byť trochu komplikovaný. Jeho zameranie na decentralizáciu a bezpečnosť môže znamenať, že niektoré z jeho funkcií sú menej intuitívne, než by mohli byť. Okrem toho, hoci je základný softvér zadarmo, niektoré prémiové funkcie a hostované verzie môžu byť spoplatnené.

Napriek potreby zvyknúť si na niektoré nové funkcie, Element je skvelým nástrojom pre tých, ktorí hľadajú bezpečný a prispôsobiteľný komunikačný nástroj. Jeho silné zameranie na bezpečnosť a súkromie, spolu s jeho robustným súborom funkcií, ho robia atraktívnou voľbou pre tímy a jednotlivcov, ktorí hľadajú alternatívu k tradičným komunikačným platformám.

Element - registrácia užívateľa

Registrácia do služby Element

Emailový marketing

Listmonk

Listmonk je open-source nástroj na správu zoznamov e-mailov a na odosielanie newsletterov. Je navrhnutý tak, aby bol jednoduchý a účinný, s ohľadom na potreby malých až veľkých organizácií.

Jedným z hlavných predajných bodov Listmonk je jeho rýchlosť a výkon. Zvláda manipuláciu s veľkými zoznamami e-mailov a umožňuje rýchlo a efektívne odosielanie hromadných e-mailov. Táto schopnosť je obzvlášť užitočná pre veľké organizácie alebo pre tých, ktorí potrebujú spravovať veľké množstvo emailových zoznamov.

Listmonk tiež ponúka robustné funkcie na správu zoznamov, vrátane možnosti segmentácie mailov, aizovaného odberu a sledovania výkonnosti newsletterov. Má intuitívne používateľské rozhranie, ktoré umožňuje jednoduchú navigáciu a správu.

Hoci je silným nástrojom, jeho používanie môže vyžadovať určité technické znalosti, najmä pokiaľ ide o jeho nastavenie a konfiguráciu. A hoci ponúka základné funkcie na vytváranie a formátovanie e-mailov, nemusí byť tak vizuálne orientovaný alebo ponúkať rovnakú mieru prispôsobenia, ako niektoré ďalšie nástroje na odosielanie newsletterov.

Listmonk je silný a efektívny nástroj na správu zoznamov e-mailov a odosielanie newsletterov. Jeho silné stránky spočívajú v jeho výkone, rýchlosti a schopnosti spravovať veľké zoznamy. Pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivý open-source nástroj na odosielanie newsletterov, Listmonk je skvelou voľbou.

Listmonk demo

Vyskúšajte demo verziu listmonk

Podpora zákazníkov (Help desk)

osTicket

osTicket je otvorený zdrojový systém pre správu podpory, ktorý umožňuje tímom efektívne spravovať, sledovať a riešiť podporné požiadavky. Ide o skvelú voľbu pre firmy všetkých veľkostí, ktoré potrebujú centralizovaný a dobre organizovaný spôsob na riešenie problémov a otázok zákazníkov.

Jednou z kľúčových výhod je jeho schopnosť zjednodušiť a aizovať správu tiketov. Umožňuje aické vytváranie tiketov z e-mailov, webových formulárov, API alebo sociálnych médií. Rovnako disponuje funkciami pre priradenie tiketov, sledovanie stavu tiketov, prioritizáciu a vytváranie predefinovaných odpovedí, čo výrazne zvyšuje efektivitu pracovníkov podpory.

Tiež ponúka prispôsobiteľné formuláre na zhromažďovanie informácií, ktoré umožňujú tímom presne definovať, aké informácie potrebujú od zákazníkov pri podávaní požiadavky. Táto funkcia môže významne pomôcť zlepšiť rýchlosť a presnosť riešenia problémov.

Je výkonným a flexibilným nástrojom na správu tiketov, ktorý môže zlepšiť efektivitu a produktivitu tímov podpory. S jeho schopnosťou aizovať a centralizovať správu tiketov je skvelou voľbou pre firmy, ktoré hľadajú lepšie riešenie pre podporu zákazníkov.

Stiahnutie OSticket

Stiahnutie help desk-u osTicket

Live Chat

Chatwoot

Chatwoot je open-source platforma pre zákaznícke podporné služby, ktorá umožňuje integráciu viacerých komunikačných kanálov - ako napríklad e-mail, sociálne médiá a live chat - do jedného centralizovaného rozhrania. Je navrhnutý tak, aby pomáhal podnikom efektívne spravovať a reagovať na požiadavky zákazníkov z rôznych zdrojov.

Jednou z kľúčových výhod je jeho schopnosť centralizovať komunikáciu so zákazníkmi. Všetky správy, bez ohľadu na to, z akého kanálu prichádzajú, sú zhromažďované a spravované na jednom mieste. Toto umožňuje tímom efektívnejšie spravovať komunikáciu a zabezpečiť rýchlejšiu a konzistentnejšiu odpoveď na otázky alebo problémy zákazníkov.

Tiež ponúka funkcie ako aické priradenie tiketov, preddefinované odpovede, sledovanie konverzácií a integráciu s inými nástrojmi, ako sú CRM systémy alebo nástroje pre sledovanie chýb. Má intuitívne užívateľské rozhranie, ktoré umožňuje jednoduchú navigáciu a správu.

Chatwoot je efektívnym a prispôsobiteľným nástrojom pre správu zákazníckej podpory, ktorý je obzvlášť vhodný pre firmy, ktoré potrebujú zvládať komunikáciu so zákazníkmi prostredníctvom viacerých kanálov. Jeho schopnosť centralizovať a aizovať mnohé aspekty zákazníckej podpory môže výrazne zlepšiť efektivitu a kvalitu služieb poskytovaných zákazníkom.

Registrácia do služby Chatwoot
Registrácia do služby Chatwoot

Správa a zdieľanie hesiel

Bitwarden

Bitwarden sa v posledných rokoch uchytil ako jedna z najlepších možností v oblasti správcov hesiel. Tento cloudový nástroj poskytuje robustné a bezpečné prostredie pre ukladanie a správu vášho digitálneho života, s možnosťou synchronizácie medzi rôznymi zariadeniami, čo umožňuje plynulé použitie na počítači, tablete aj smartfóne. Ponúka šifrovanie už na vašom zariadení pomocou AES-256 bitov, čo znamená, že vaše heslá sú šifrované ešte pred tým, než opustia vaše zariadenie. Nie sú nikdy voľne čitateľné na serveroch Bitwarden.

Čo sa týka rozhrania, Bitwarden je jednoduchý a intuitívny, čo umožňuje ľahké vytváranie, ukladanie a generovanie silných hesiel. Vynikajúca je aj jeho integrácia do prehliadača, kde aicky vyplňuje prihlasovacie údaje na stránkach, čím ušetrí čas a zabezpečí, že sa nemusíte spoliehať na slabšie heslá alebo ich opakované používanie.

Jednou z hlavných výhod Bitwarden je jeho cenová dostupnosť. Ponúka solídny zadarmo balík s možnosťou rozšírenia na prémiové funkcie za veľmi rozumnú cenu. Na druhej strane, niektorí užívatelia by mohli cítiť, že Bitwarden nemá tak bohatú ponuku funkcií ako niektoré konkurenčné platformy, ako napríklad 1Password alebo LastPass. Konkrétne by mohli chýbať pokročilejšie funkcie zdieľania a správy hesiel v rámci tímov alebo rodín. Napriek týmto malým nedostatkom, Bitwarden je vynikajúci voľbou pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivý, bezpečný a cenovo dostupný správca hesiel.

Webstránka manažéra hesiel Bitwarden

Správa a zdieľanie súborov

Nextcloud

Nextcloud je výkonné a pružné riešenie pre cloudové úložisko, ktoré je postavené na princípe otvoreného zdrojového kódu. Umožňuje užívateľom hostiť vlastné súbory, synchronizovať ich medzi rôznymi zariadeniami a zdieľať ich s inými.

Nextcloud poskytuje úplnú kontrolu nad vašimi údajmi. Keďže si ho môžete hostiť sami, vyhnete sa rizikám spojeným s uchovávaním súkromných údajov na serveroch tretích strán. Okrem toho Nextcloud ponúka silné šifrovanie pre ďalšiu vrstvu ochrany.

Táto platforma je oveľa viac než len úložisko súborov. Ponúka tiež rad integrovaných aplikácií, vrátane kalendára, kontaktných informácií, poznámok, e-mailu a viac, čím poskytuje komplexné riešenie pre produktivitu. Taktiež je možné pridať ďalšie aplikácie prostredníctvom jeho App Store, čo umožňuje prispôsobiť si službu podľa vlastných potrieb.

Používateľské rozhranie je čisté a intuitívne, s jednoduchým procesom pre nahranie a zdieľanie súborov. Synchronizácia medzi zariadeniami je tiež hladká a spoľahlivá. Nastavenie Nextcloud môže byť trochu technicky náročné, najmä pre tých, ktorí nemajú skúsenosti s vlastným hostovaním webových aplikácií. Okrem toho, hoci ponúka širokú škálu funkcií, niektoré z nich môžu byť menej vyspelé než tie, ktoré ponúkajú špecializované služby.

Webstránka služby Nextcloud

Zhrnutie a odporúčanie

V kontexte rastúcej kybernetickej bezpečnosti a potreby údajovej ochrany je výber najbezpečnejších open-source aplikácií pre podnikanie kľúčový. Tieto aplikácie nie lenže poskytujú robustné bezpečnostné funkcie, ale aj prispôsobiteľnosť a transparentnosť, ktorá je v open-source komunite oceňovaná. Na základe analýzy sme identifikovali horeuvedené open-source aplikácie, ktoré sú výnimočné v tom, ako poskytujú bezpečnostné funkcie a zároveň podporujú efektívnosť podnikania. Prejdite ich aj vy a možno aj vám pomôžu posunúť pre vašu ďalšiu digitálnu transformáciu na ešte vyššiu úroveň.

Súvisiace články:

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Pridať nový komentár