Znížiť náklady za webhosting
Máte viac domén a projektov, alebo plánujete rozdeliť vaše činnosti na viacerých doménach? Vedeli ste, že nemusíte platiť pre každú jednu doménu zvlášť webhosting a predsa môžu fungovať? Zoznámte sa s jednou zo stratégií rozdelenia webhostingov a znížte vaše náklady za webhostingové služby až o 85%.

Ak máte viac webových stránok na viacerých doménach, riešte webhostingové služby tak, že objednáte jeden hlavný webhosting, ktorý obsahuje priestor a e-mailové schránky. Tento hlavný webhosting bude slúžiť pre váš hlavný web, napríklad www.vasadomena.sk, ku ktorému chcete aj e-mailové adresy. Tým pádom budete vedieť vytvoriť a používať e-maily v tvare hocico[zavinac]vasadomena.sk. Čo spraviť s ostatnými doménami?

Pre ostatné domény objednajte službu DNS Parking Plus, ktorá je vlastne presmerovanie ďalšej domény do priestoru hlavnej domény. Čiže vaše ďalšie web stránky budú dostupné, ak naťukáte www.vasadalsiadomena.sk, ale reálne budú  na webhostingu vašej hlavnej domény www.vasadomena.sk. Týmto spôsobom viete ušetriť značnú časť vašich nákladov za webhosting, pretože DNS Parking Plus stojí až cca o 85% menej než bežný neobmedzený webhosting. Jediným obmedzením z hľadiska prevádzky je, že neobsahuje fyzický e-mailový priestor, ale len takzvané e-mailové aliasy. To znamená, že síce môže existovať e-mail v tvare hocico[zavinac]vasadalsiadomena.sk, avšak keď niekto napíše na tento e-mail, v skutočnosti sa presmeruje na váš hlavný e-mail hocico[zavinac]vasadomena.sk. Tento spôsob presmerovania môžete využiť pre vaše všetky ďalšie domény. Potrebujete vedieť len jedinú vec.

Potrebujete vedieť alebo odhadnúť na začiatok orientačný počet prevádzkovaných domén, pretože podľa toho je potrebné zvoliť si hlavný webhosting. Na základe webhostingových balíčkov sa totiž líši maximálny počet pripojených domén, čiže služieb DNS Parking Plus.

Týmto riešením bude správa vašich domén a webhostingov veľmi efektívna. Jednotlivé webhostingy sa potom dajú počas prevádzky zvýšiť. Keď napríklad pre www.vasadalsiadomena.sk budete potrebovať reálne e-mailové schránky, tak je možné zvýšiť balíček na e-mail hosting, ktorý obsahuje len e-mailové schránky. Alebo ak potrebujete aj zvlášť web priestor, rovnako sa dá zvýšiť daný balíček. To všetko počas prevádzky, bez výpadku služieb. Pri tejto stratégii narábania s webhostingmi prevádzka webov bude veľmi flexibilná. Páči sa vám táto metóda? Chcete vaše webhostingy a web stránky týmto spôsobom nastaviť? Kontaktujte nás a poradíme vám podrobnejšie informácie.

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Komentáre

Znížiť náklady? Stačí dať do googlu a hneď som našiel napríklad http://www.kuponyzdarma.sk/kategoria/webhosting/, kde sú zľavové kódy na webhosting a domény do WebSupportu a WEDOSu. Mám to hneď a ušetrené desiatky percent za minútu ;-)

Pridať nový komentár