Google Mapy, Google Places
Ak ste používali Google Mapy, iste ste si všimli, že prostredníctvom máp sa dajú vyhľadať aj firmy. Ako pridať aj vašu firmu, aby sa zobrazovala na mapách? Je to celkom jednouduchá záležitosť, a navyše je zdarma. Prečítajte si podrobný návod ako na to?

Pre pridanie vašej firmy do Google mapy kliknite na službu Google Miesta (www.google.sk/miesta). Prihláste sa do služby prostredníctvom vášho Google konta. 

Pridajte vašu firmu

Po prihlásení si zvoľte položku Obchod alebo položku Služba a objaví sa mapa, kde si môžete najprv vyhľadať vašu firmu. Tým si overíte, či sa už v mapách náhodou nenachádza. Objavia sa prípadné alternatívy a v prípade, že ste ju nenašli, kliknite na tlačidlo “Nie, toto nie sú moje firmy - Chcem si vytvoriť svoju firmu” 

Následne vyplňte krátky formulár a nechajte si overiť vašu firmu prostredníctvom telefónu alebo poslaním pohľadnice. 

Overenie prostredníctvom telefónu

Ak zadáte vaše telefónne číslo, verifikačný kód PIN dostanete na toto číslo. Preto je dôležité, aby ste mali telefón v danej chvíli pri sebe. Kliknite na možnosť Overiť pomocou telefónu. Na telefón sa vám následne vo forme aicky vygenerovanej správy odošle číslo PIN. Svoju firmu overíte zadaním čísla PIN z danej správy.

Overenie prostredníctvom pohľadnice

Na obrazovke žiadosti o pohľadnicu skontrolujte, či je adresa na pohľadnici zobrazená správne. Môžete tiež pridať Voliteľné meno kontaktu, aby ste pohľadnicu s istotou dostali. Potom kliknite na možnosť Odoslať pohľadnicu. Keď dostanete pohľadnicu, v informačnom paneli zadajte číslo PIN a overte tak svoju firmu. Táto forma overenia môže potrvať aj niekoľko týždňov.

Súvisiací článok: Google mapa na web stránku

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Pridať nový komentár