Firmy na Google Mapách
V digitálnom veku sú presné údaje kľúčové. Google Mapy sú dôležité pre klientov, no aická aktualizácia môže znepríjemniť možnosť nájsť vašu firmy. Riešenie je tu – návod na jednoduchú úpravu.

V súčasnosti je dôležité, aby boli informácie o vašej firme presné a aktuálne. Google Mapy sú jedným z hlavných spôsobov, ako sa vaši klienti môžu dostať k vám. Avšak, možno ste si všimli, že poloha vašej firmy na Google Mapách bola aicky aktualizovaná a nezodpovedá presne skutočnej polohe. V takomto prípade by ste mohli v Google My Business vidieť oznámenie s hlásením "Vaša adresa firmy bola aktualizovaná Googleom". Neobávajte sa, máme pre vás návod, ako rýchlo a jednoducho túto situáciu napraviť.

Prípad aickej aktualizácie

Niekedy sa stane, že Google aicky aktualizuje adresu vašej firmy na základe dostupných verejných údajov a dát z rôznych zdrojov. To môže nastať, ak Google zistí rozdiel medzi tým, čo je uvedené vo vašich informáciách o firme a tým, čo je verejne dostupné. Napríklad, ak sa vaša firma presťahuje na novú adresu a tieto zmeny nie sú dostatočne aktualizované v Google My Business, Google môže sa pokúsiť aicky upraviť polohu na základe dostupných údajov.

Vaša adresa firmy bola aktualizovaná Googleom

Podmienky pre Úpravy

Je dôležité spomenúť, že nie každý má aicky prístup na úpravy polohy firmy na Google Mapách. Aby ste mohli vykonávať zmeny, musíte spĺňať tieto podmienky:

  • Mať aktívny účet Google My Business, ktorý umožňuje spravovať informácie o vašej firme.
  • Byť buď vlastníkom firmy alebo mať oprávnenie na správu údajov o nej.
  • Poskytovať presné a overiteľné informácie o polohe vašej firmy.

Krok 1: Prístup na Google Business Profile

Otvorte svoj internetový prehliadač a navštívte business.google.com. Ak ste už vytvorili účet Google My Business, prihláste sa pomocou svojich prihlasovacích údajov. Tento účet použijete na správu informácií o vašej firme.

Krok 2: Nájdenie vašej firmy na Google Mapách

Po prihlásení sa budete presmerovaní na prehľad vášho účtu. Na ľavej strane obrazovky uvidíte možnosť "Firma". Kliknutím na ňu prejdete na stránku so správou informácií o vašej firme.

Krok 3: Zrušenie aickej aktualizácie

Na stránke správy firmy hľadajte kartu s názvom "Miesto". Tu by ste mali nájsť možnosť zrušiť aickú aktualizáciu polohy. Táto možnosť môže byť označená ako "Zrušiť Aktualizáciu Polohy" alebo "Zachovať Moju Polohu".

Krok 4: Manuálna úprava polohy na mape

Po zrušení aickej aktualizácie by ste mali mať prístup k manuálnej úprave polohy firmy na mape. Kliknutím na možnosť úpravy sa vám otvorí mapa s aktuálnou polohou. Teraz môžete jednoducho kliknúť na značku firmy a presunúť ju na presnejšie miesto.

Manuálna Úprava Polohy na Mape

Krok 5: Uloženie zmien

Keď budete spokojní s novou polohou, nezabudnite kliknúť na tlačidlo "Uložiť" alebo "Potvrdiť". Uvedomte si, že zmeny môžu chvíľu trvať, kým sa zobrazia na Google Mapách.

Týmto jednoduchým postupom by ste mali mať polohu vašej firmy na Google Mapách presne podľa vašich predstáv. Nenechajte, aby vás aická aktualizácia zaskočila – teraz máte nástroje na to, aby ste zabezpečili, že vaši klienti nájdu vašu firmu na správnom mieste.

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Pridať nový komentár