Najlepší internetový prehliadač?
Zaujímavé je, že v dnešnej ére internetu ešte nie každý vie, čo to je prehliadač a na čo slúži. A to, že ktorý je najlepší internetový prehliadač, už vôbec. Niektorí používatelia ani netušia, že ho každý deň používajú a keď sa ich opýtate, niekedy dostanete aj takú odpoveď, že používajú Google. Chceme teraz poukázať na to, že Google nie je prehliadač a zistíme aj to, ktorý používate vy. Dozviete sa, či je moderný, rýchly, bezpečný a aký by ste mali používať?

Podľa definície z wikipédie webový prehliadač alebo webový prezerač alebo web browser (z angl.) je aplikačný softvér, umožňujúci používateľovi zobrazenie a interakciu s HTML dokumentmi, hosťovanými na webových serveroch alebo na lokálnom súborovom systéme.  Prakticky je to program, na ktorý prvý krát kliknete vo vašom počítači, než sa zobrazí vaša domovská stránka na internete. Keď patríte medzi ľudí, ktorého táto drobnosť doteraz nezaujímala, skúste sa pozrieť na názov pod ikonkou, na ktorú každý deň klikáte. Čo je tam napísané? Myslíte si, že používae najlepší internetový prehliadač? Je práve ten váš prehliadač  najrýchlejší, najbezpečnejší a najmodernejší? Samozrejme, každý má iné požiadavky. Prečítajte si aspoň najzákladnejšie možnosti výberu.

Prehliadače

Keď si kúpite nový počítač, laptop, a horko ťažko nastavíte váš internet, väčšinou máte nainštalovaný Internet Explorer od firmy Microsoft, ktorý začnete používať. Veľa požívateľov sa hneď zastaví pri tomto kroku, pretože sú spokojní, že vedia aspoň pristupovať k mailom a svojim obľúbeným webovým stránkam. Čo však môžete získať, ak sa rozhliadnete ďalej? Ďalším obľúbeným prehliadačom je Mozila Firefox, ktorý s obľubou používajú aj samotní návrhári webových stránok. Tvorba web stránok je s ním jednoduchšia, pretože obsahuje možnosť rozšíriť prehliadač o zajímavé rozšírenia, pomocou ktorých vývojári môžu testovať funkčnosť web stránok. Samozrejme, aj bežní užívatelia internetu si tento prehliadač obľúbili. Pred niekoľkými rokmi Google uverejnil na trhu svoj vlastný prehliadač s názvom Chrome. Podľa ich sľubov ide o najrýchlejší prehliadač, ktorý môžete používať. Tento fakt si môžete overiť na vlastnej koži, keď si ho nainštalujete a vyskúšate. Známym je aj prehliadač s názvom Opera, ktorý sa propagoval tiež svojou rýchlosťou, avšak možno viacerí ho poznáte skôr z mobilov a mobilných zariadení. Používatelia zariadení od spoločnosti Apple si nemusia lámať hlavy, pretože prehliadač s názvom Safari spĺňa všetky požiadavky moderného a rýchleho prehliadača. Zajímavosťou je, že tento prehliadač je k dispozícií aj pre užívateľov operačného systému Windows. Môžete si ho vyskúšať.

Každý prehliadač je možné, samozrejme, stiahnuť, nainštalovať a používať bezplatne. Ktorý je však najlepší internetový prehliadač? Týmto článkom sa nesnažím o podrobný popis najlepších funkcií prehliadačov, ale pokúsim sa o náčrt pohľadov, pomocou ktorých sa môžete rozhodnúť, ktorý vyskúšať ako prvý. Potom už bude na vás, pre ktorý sa rozhodnete. V každom prípade si overte váš existujúci prehliadač, aby ste si boli istí, že internetuje moderne, bezpečne a rýchlo.

Pre rýchle prehliadanie internetu používame Chrome, pretože je naozaj najrýchlejší. Pre vývoj a základné testovanie web stránok používame Firefox, kvôli hore spomínaným vývojárskym rozšíreniam. Musíme mať však nainštalované všetky používané prehliadače, navyše aj rôzne dostupné verzie, aby sme mohli plnohodnotne otestovať webové stránky našich klientov pred samotným spustením. Prečo je to dôležité? Každý web sa totiž môže trochu líšiť v rôznych prehliadačoch a našou prácou je urobiť potrebné korekcie tak, aby sa zobrazovali vo všetkých rovnako. Našťastie, v najmodernejších prehliadačoch sú tieto odchýlky  čím ďalej menšie. V každom prípade si vyberte pre seba najrýchlejší, najbezpečnejší a najlepší prehliadač, v ktorom budete spokojne prehliadať vaše obľúbené webové stránky.

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Komentáre

v tomto príspevku je užitočná iba adresa Whatbrowser.org, všetko ostatné sú zbytočné vety, z ktorých som sa nič nedozvedel.

Ďakujem za informáciu. Link na whatbrowser som v článku vymenil.

Chcem len prpomrnúť, že existuje aj slovenská verzia stránky Whatbrowser: http://www.whatbrowser.org/intl/sk/

slecna Bonkova, skuste si zavolat neakeho technika :)

Potrebujem tablet HD 7 pripojiť k internetu a VIFi , pomôžte mi prosim dakujem Bonkova

Pridať nový komentár