YouTube kanál na laptope a mobile
Youtube je populárna platforma pre zdieľanie videí. Je to miesto, kde môžete vyjadriť svoju kreativitu, zdieľať svoje záujmy a komunikovať s celým svetom. Ak sa chcete pripojiť k tomuto vzrušujúcemu prostrediu a vytvoriť si vlastný YouTube kanál, tak ste práve našli jednoduchý postup, ako na to.

Obsah článku:

1. krok: Pripravenie sa na vytvorenie kanála

  1. Prihláste sa do svojho Google účtu: Pred vytvorením Youtube kanálu sa prihláste do svojho existujúceho Google účtu. Ak nemáte účet, môžete si ho vytvoriť bezplatne.
  2. Prejdite na Youtube: Po prihlásení sa do svojho Google účtu prejdite na stránku youtube.com.

2. krok: Vytvorenie nového Youtube kanála

  1. Kliknite na svoj profil: V pravom hornom rohu obrazovky kliknite na svoje profilové foto alebo ikonu a zobrazí sa vám rozbaľovacie menu.
  2. Prejdite na nastavenia kanála: V rozbaľovacom menu vyberte možnosť Nastavenia.
  3. Vytvorte nový kanál: V časti Váš kanál Youtube kliknite na tlačidlo Vytvoriť nový kanál.
  4. Pridajte fotku: Nahrajte fotku.Odporúčame nahrať vaše logo.
  5. Pridajte názov: Zadajte názov svojho kanála. Odporúčame zadať názov vašej stránky, alebo firmy.
  6. Pridajte používateľské meno: Vyberte používateľské meno, ktoré budete používať. Používateľské meno sa zobrazí v adrese kanála. Napr. naša adresa je

    https://www.youtube.com/@lemonwebsk

    a používateľské meno z toho je „lemonwebsk“
     
  7. Potvrďte vytvorenie kanála: Po vyplnení všetkých požadovaných informácií kliknite na tlačidlo "Vytvoriť kanál".  Váš nový Youtube kanál je teraz vytvorený!

Vytvorenie nového YouTube kanála
Vytvorenie nového Youtube kanála

3. krok:  Prispôsobenie vášho kanála

  1. Kliknite na váš kanál: V pravom hornom rohu obrazovky kliknite na svoje profilové foto alebo ikonu a zobrazí sa vám rozbaľovacie menu, kde si vyberte Váš kanál.
  2. V pravej hornej časti vyhľadajte a kliknite na Prispôsobiť kanál.
  3. Dostanete sa do Youtube Studio, kde si z horného menu vyberte Budovanie značky. V tejto časti môžete upraviť, pripadne pridať Obrázok, Banner, Vodoznak do videí.
  4. Odporúčame prejsť aj na Základné informácie a vyplniť čo najviac informácii.
  5. Tiež sa pozrite do menu menu Rozloženie a nastavte si video na úvod a odporúčané sekcie.

Prispôsobenie Youtube kanála
Prispôsobenie vášho Youtube kanála


4. krok: Nahrávanie videí

  1. Kliknite na váš kanál: V pravom hornom rohu obrazovky kliknite na svoje profilové foto alebo ikonu a zobrazí sa vám rozbaľovacie menu, kde si vyberte Váš kanál.
  2. V pravej hornej časti vyhľadajte a kliknite na Spravovať videá
  3. Kliknite na tlačidlo Vytvoriť - Nahrať video v pravom hornom rohu obrazovky. Vyberte videá zo svojho počítača a postupujte podľa pokynov na obrazovke, aby ste ich nahrali na kanál.
  4. Úprava a prispôsobenie videí: Po nahratí videí môžete použiť nástroje na úpravu a prispôsobenie, ktoré ponúka Youtube. Môžete pridať titulky, zvukové efekty, upraviť orezy a ďalšie funkcie, aby ste dosiahli požadovaný vzhľad a štýl videa.

Nahrávanie videí na Youtube
Nahrávanie videí do vášho Youtube kanála

       
Zdieľanie videí

Keď sú vaše videá pripravené, môžete ich zdieľať prostredníctvom odkazov alebo vložiť na svoju webstránku alebo sociálne médiá. Tým získate väčšiu návštevnosť a divácku základňu. Pozrite aj detailný návod, ako ako pridať video na Youtube a vložiť ho na váš web.

Zhrnutie a odporúčanie

Vytvorenie Youtube kanála je vzrušujúci krok na vašej kreatívnej ceste. S týmito jednoduchými krokmi môžete začať zdieľať svoj obsah, budovať svoju divácku základňu a komunikovať so svetom. Vytvorte si svoj vlastný Youtube kanál ešte dnes a začnite objavovať všetky možnosti, ktoré vám táto platforma ponúka.

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Pridať nový komentár