Slovenské vyhľadávače - Google.sk
Veľkým sporom je správne definovanie vyhľadávača. Bežne sa totiž môže stať, že za vyhľadávače sú mylne považované bežné katalógy webových stránok. Na internete sa preto často môžete stretnúť s dlhým zoznamom, ktoré obsahujú vyhľadávače na Slovensku, napriek tomu, že slovenské vyhľadávače prakticky neexistujú. Asi 95% ľudí používa vyhľadávač Google. Ostatné sú bežné katalógy web stránok, ktoré môžu obsahovať aj vyhľadávanie podľa kľúčových slov. Prakticky tieto vyhľadávače ľudia nepoužívajú pre každodenné vyhľadávanie. Ako je to teda?

Jediný významný vyhľadávač, ktorý sa používa na Slovensku je Google. Má vyspelý vyhľadávací mechanizmus, a navyše poskytuje možnosť využiť jeho vyhľadávanie aj na iných web stránkach. Prakticky to funguje tak, že ak prejdete na Zoznam.sk, prekliknete na záložku “Google” a zadáte kľúčové slovo na vyhľadávanie, v skutočnosti budete hľadať prostredníctvom vyhľadávacieho nástroja od Google. Vyhľadávač od Google je možné prepojiť s inými web stránkami. Práve preto je možné, že pri vyhľadávaní môžete používať váš obľúbený portál, napriek tomu vyhľadávate prostredníctvom Google. Väčšina najviac navštevovaných portálov na Slovensku ako Zoznam.sk, Centrum.sk, Azet.sk, SZM.sk používajú vyhľadávací nástroj od Google. Úspechom a enormným rozšírením vyhľadávača Google prakticky zostali ostatné slovenské vyhľadávače vytlačené z trhu a rozhodli sa používať už zabehnutý, ľuďmi používaný nástroj. Paradoxom pritom je, že aj slovenské portály s vyhľadávačmi sú dôležité. Prečo?

Pretože sa nepriamo podieľajú na úspechu ostatných slovenských web stránok. Väčšinou totiž ponúkajú katalóg firiem alebo katalóg web stránok, kde je možné bezplatne sa zaregistrovať a pridať vašu web stránku. Tým, že v katalógu vytvoríte profil a odkaz na váš web, Google to zaznamená a pridá vašej stránke lepšie hodnotenie a môže vašu web stránku posunúť vyššie vo výsledkoch jeho vyhľadávania, dokonca aj na prvé miesto na Google. Tým vyhľadávače na Slovensku, resp. katalógy web stránok, poskytujú veľkú pridanú hodnotu pre viditeľnosť vášho webu. Ak hľadáte zoznam katalógov, objavte najprv tie najlepšie, do ktorých sa oplatí pridať váš web medzi prvými. Ľahký úvod do tejto témy nájdete v tomto blogovom článku.

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Komentáre

slovenske vyhladavace naozaj neexituju. Ani neexistovali.

Pridať nový komentár