Obrázky na Facebooku 2018
Obrázky na Facebooku majú svoje pevné pravidla. Tieto pravidlá naposledy sa zmenili v roku 2016 pri zmene designu rozloženia časovej osi Facebooku. Podľa dodržanie aktuálnych pravidiel rozmerov obrázkov, vyzerajú niektoré stránky na Facebooku vysoko profesionálne a niektoré ako amatérske pokusy. Základom je presné dodržanie rozmerov obrázkov, ktoré používate na vašich Facebook stránkach. Okrem popisu najdôležitejších obrázkov a ich rozmerov, si tu môžete stiahnuť aj pripravené šablóny obrázkov v rozmeroch, ktoré ihneď môžete používať.

Úvodná fotografia (Cover photo)

Rozmery titulnej fotky, čiže prvý základný profilový obrázok, má rozmery 828x315px. Ak medzi obrázky na Facebooku nahráte úvodný obrázok menší, než sú tieto rozmery, roztiahne sa na túto veľkosť. Nahraný obrázok musí mať šírku aspoň 399 pixelov a výšku 150 pixelov. Pre kratší čas nahrávania stránky, nahrajte súbor vo formáte sRGB JPG a veľkosťou menšou ako 100 kB. 

Rozmery obrázkov Facebook Úvodná fotka (cover)

Facebook - Rozmery titulnej fotky

Profile picture (Profilový obrázok)

Rozmer profilového obrázku je 180x180px. Facebook z neho vytvorí aj náhľadové "logo" vo veľkosti 32 x 32px, ktoré použije na timeline príspevkoch. Iné tvary ako štvorcové budú orezané na štvorcový tvar obrázku. Môžete tiež tvorivo zladiť profilový obrázok a úvodnú fotografiu. Tým vaše obrázky na Facebooku získajú aj nádych kreativity. Profilový obrázok sa zobrazuje 23px vľavo a 210px od hornej časti úvodnej fotky.

Rozmery obrázkov Facebook Profilový obrázok

Príspevok s fotografiou

Môžete nahrať na Facebooku obrázok pre príspevok a zobraziť tento príspevok dvoma rozdielnymi spôsobmi. V štandardnom "malom" zobrazení je rozmer 476x363px.

Rozmery obrázkov Facebook Príspevok (post)

App image (obrázok aplikácie)

Slúži pre prepojenie na aplikácie pridané na vašu Facebook stránku a nájdete ho vpravo pod úvodnou fotografiou. Má rozmery 111x74px.

Rozmery obrázkov Facebook Aplikácie (apps)

Ako to celé vyzerá spolu?

Rozmery obrázkov Facebook

Šablóny na stiahnutie

Stiahnite si pripravené prázdne šablóny, prispôsobte vaše obrázky na Facebooku v presných rozmeroch a použite ich na vašich stránkach. Šablóny sú uložené v dvoch formátoch. PSD pre Photoshop a GIF, aby ste ich mohli použiť v hociktorom grafickom editore.

Stiahnuť šablóny obrázkov pre Facebook

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Komentáre

Prosím Vás pekne. Viem sa niekde dočítať. Ako nastavím obrázok tak aby sa normálne aj ukázal v mobile tak isto ako na notebooku.? :) Ďakujem pekne.

Naaktualizovali sme rozmery obrázkov Facebooku podľa aktuálneho rozloženia obľúbenej sociálnej siete. Stiahnite si aj šablóny.

Myslím že už celkom neaktuálne kedže fb prešiel zmenami trošku :/

Pridať nový komentár