Funkcia - Captcha
Prichádzajú vám spam odosielania z vášho webu cez formuláre? Riešením je implementácie antispamovej ochrany hCaptcha.

Ak využívate formuláre, komentáre, alebo systém správu užívateľov a na vašej stránke sa ľudia môžu zaregistrovať, častým problémom je, že okrem reálnych ľudí budete mať aj nezmyselné e-maily, komentáre alebo registrácie, tzv. SPAM registrácie. SPAM registrácie robia tzv. spam roboti na internete, ktoré sú špeciálne naprogramované, aby sa zaregistrovali na web stránkach a takto zapĺňali databázy. Bohužiaľ je to štandardným a bežným problémom všetkých webstránok, ktoré ponúkaj registráciu užívateľov. Existujú však tzv. antispamové riešenia, ktoré dokážu čiastočne obmedziť takéto registrácie. Tým vám ušetria prácu vymazávania týchto registrácií.V súčasnosti ponúkame toto antispamové riešenie.

Doplnkový modul hCaptcha

Ide o doplnkový modul redakčného systému napojený na systém antispamovej ochrany s názvom hCaptcha. Tento systém dokáže odfiltrovať väčšinu spamov. Podľa našich skuseností prechádza orientačne len 5%-10%.

Ako funguje?

Pred odoslaním formulára užívateľ je vyzvaný kliknúť na políčko, kde potvrdzuje, že je človekom a nie robotom. Google pomocou inteligentného algoritmu zistí, či je potrebné dodatočné overenie užívateľa. Ak áno, objaví sa ešte náhodná, ale jednoduchá výzva výber obrázkov pre užívateľa. Predpokladom je, že spam roboti túto výzvu nedokážu prekonať, ale človek áno. Najnovšie však existujú aj výkonnejšie spam roboti, ktoré dokážu vyriešiť výzvu a aj tak odošlú formulár. Je to však menej časté.

Užívateľské rozhranie

Uživateľské rozhranie riešenia hCaptcha vyzerá nasledovne:

Doplnkový modul hCAPTCHA

Administrácia

Po nastavení nevyžaduje žiadne dodatočné administračné úkony na webstránke.

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa