Vlastná URL adresa na Facebooku
Ak máte vytvorenú Facebook stránku, skontrolujte, či máte aj vlastnú URL adresu. Ak vaša stránka má podobnú adresu, ako “https://www.facebook.com/pages/Vaša-Str%C3%A1nka/256459854118903”, tak verte, že nepoužívate správnu adresu. Ako vyzerá správna URL adresa na Facebooku a ako ju môžete získať?

Vlastná URL adresa na Facebooku je taká adresa, ktorú je možné ľahšie si zapamätať, nájsť, je kratšia a musí byť voľná v rámci Facebooku. Má následovný všeobecný tvar:

https://www.facebook.com/vasnazov

Namiesto “vasnazov” samozrejme si zvolíte vlastný názov, ktorý je voľný v rámci Facebooku. Vašu Facebook stránku s takouto zapamätateľnou adresou môžete lepšie propagovať aj na internete, aj v časopisoch a novinách. Ako funguje? Ak my chceme pridať odkaz na našu Facebook stránku, stačí nám uverejniť adresu www.facebook.com/lemonweb a ľudia si to ľahšie zapamätajú a nájdu. Kde vytvoriť takúto adresu?

Pred vytvorením je podmienkou aby ste boli správcom danej facebook stránky. Následne postupujte nasledovne:

  1. Kliknite na vašu facebook stránku
  2. Vľavo na stránke vyhľadajte a kliknite menu Informácie
  3. Vyhľadajte vaše aktuálne uživateľské meno a kliknite na Upraviť
  4. Zadajte nové užívateľské meno a kliknite na Vytvoriť užívateľské meno

URL adresa na Facebook - Vytvorenie

Ak ste si zvolili správne, potvrďte adresu, a ihneď ju môžete používať. Dávajte pritom pozor, aby ste si dôkladne premysleli vašu adresu, pretože ju neskôr nebudete môcť zmeniť. Ešte jedna zaujímavosť na záver.

Vlastnú URL adresu si môžete priradiť nielen vašej stránke, ale aj vášmu profilu. Ak sa teda voláte Janko Hraško, môžete získať adresu pre váš profil “www.facebook.com/janko.hrasko”. Na čo je to dobré? Môžete si ho pridať napríklad na vaše vizitky. Ak sa prezentujete ako odborník v určitej oblasti, je odporúčané radšej vytvoriť Facebook stránku, zaradiť sa do príslušnej kategórie a užívať si všetky výhody, ktoré vám Facebook stránka ponúka.

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Komentáre

Ak ide o URL adresu, tak tam diakritiku zadávať nemôžete.

dakujem za odpoved. ak by som mohol este podotazku. odporucate s diakritikou alebo radsej bez diakritiky? dakujem

Znak "-" je v poriadku.

ahoj prosim ta ako by bolo vhodne zapisat viacslovny nazov stranky? romanova bycia farma . pouzitie znaku"." alebo "-"je v poriadku pre vyhladavanie? lebo znak medzera mi nechce zobrat. Dakujem

Dobrý deň môj Fb bol obnezdeny neviem z akého dôvodu. Neviem ho nastaviť, ani do kedy ma obmezdili ,ak mi vie niekto s tým poradiť. Ďakujem

Dobrý deń Natália, v prvom rade si overte či nemáte náhodou vírus vo Vašom počítači. Tiež si overte, či doklad totožnosti ste posielali Facebooku? Ideálne by bolo nejako sa dostať k e-mailovej schránke, cez ktorú máte registráciu na FB. Ak neviete heslo, skúste ho vyžiadať nové. Možno pôjde poslať nové heslo na Váš telefón ak ste ho tam zadali. Alebo inak podľa poskytovateľa. Prečítajte si stránku Vášho poskytovateľa ako postupovať v takejto situácii. V krajnom prípade sa nakontaktujte priamo na poskytovateľa Vašej e-mailovej schránky, aby ste sa dokazali prihlásiť. Tak Vám pôjde obnoviť aj Vaše Facebook konto.

Vcera sa mi stala jedna vec z Facebookom zaujima má čí sa to už dakomu stalo Vcera som bola na fb zrazu má odhlasilo z Facebooku aj z messengera z ničoho nic Napísalo mi že som si zmenila heslo lenže ja som si ho nemenila k tomu neviem heslo od email stránky keďže som ju nepoužívala ...potom som mala poslať doklad totožnosti alebo preukázať sa či mi Facebook patrí tak som aj poslala lenže potom mi prišlo že mi stránku dočasne zablokovali a neposlali mi ani nový email ani nic podobne ďakujem za odpoved.

Pridať nový komentár