Ako zrusit Facebook?
Plánujete ukončiť svoju prítomnosť na Facebooku? Prinášame vám jednoduchý návod na zrušenie vášho Facebook účtu a aj stránky. Dozviete, ako postupovať a aké dôsledky to má pre vaše dáta a komunikáciu s ostatnými používateľmi. (aktualizované 2023)

Obsah článku

Aký je rozdiel medzi deaktiváciou a odstránením?

Existujú dva spôsoby, ako môžete odstrániť svoju prítomnosť na Facebooku: deaktivácia a vymazanie.

  • Deaktivácia účtu vám umožňuje na chvíľu skryť svoj profil a neskôr sa k nemu vrátiť. Počas deaktivácie nie je váš profil viditeľný pre ostatných používateľov, ale vaše meno sa stále môže zobrazovať v zoznamoch priateľov. Môžete stále používať Facebook Messenger na udržiavanie kontaktu s ostatnými.
  • Zrušenie, resp. odstránenie účtu je trvalé a neumožňuje obnovenie. Pri výbere tejto možnosti sa všetky vaše príspevky, fotografie, videá a súvisiace informácie s vaším účtom navždy vymažú. Okrem toho strácate prístup nielen k Facebook Messengeru, ale aj k funkciám prihlásenia pomocou Facebooku na tretích stranách.

Je dôležité si uvedomiť, že niektoré informácie, ako správy odoslané priateľom a ich kópie v ich schránkach, môžu pre nich zostávať viditeľné aj po vymazaní vášho účtu.

Ako deaktivovať váš účet na Facebooku?

Deaktivácia účtu znamená, že váš účet bude nefunkčný, vaša nástenka sa prestane zobrazovať, užívatelia Facebooku vás však budú môcť vyhľadať. Niektoré vaše informácie môžu byť naďalej viditeľné. Kedykoľvek sa k vášmu účtu môžete vrátiť obyčajným prihlásením na Facebook so svojimi prihlasovacími údajmi.

Čo spraviť pred zrušením účtu?

Vymazanie účtu na Facebooku je veľký krok a môže byť veľmi oslobodzujúci. Môže vám pomôcť oslobodiť sa od rozptýlenia, problémov so súkromím alebo sociálneho tlaku. Uistite sa však, že to naozaj chcete a že ste si zálohovali všetky dôležité údaje, o ktoré nechcete prísť. Tiež informujte vašich najbližších, že odchádzate z Facebooku. Pokiaľ s nimi chcete zostať v kontakte, môžete sa s nimi dohodnúť na používaní aplikácii ako je Signal messenger, alebo Telegram. Tieto aplikácie lepšie rešpektujú vaše súkromie a bezpečnosť. Keď ste sa teda rozhodli pre odstránenie, je to skvelá voľba. Poďme na to, ako to urobiť.

Návod: Ako trvalo zrušiť váš účet na Facebook?

Zrušiť Facebook účet môže byť komplikovanejšia záležitosť, avšak celý proces sme zjednodušili do troch krokoch. Pred samotným zrušením odporúčame si stiahnuť kópiu svojich údajov cez ponuku Nastavenia. Kompletné zrušenie Facebook účtu teda môžete urobiť nasledovne:

1.Prejdite na Nastavenia

Nastavenia na Facebooku

Kliknite na svoju profilovú fotku vpravo hore na Facebooku a vyberte možnosť Nastavenia a súkromie,
potom ťuknite na Nastavenia.

2. Prejdite na Centrum účtov

Centrum účtov na Facebooku

Kliknite na Centrum účtov vľavo hore.

3. Prejdite na Osobné údaje a odstráňte váš účet na Facebooku

Odstránenie účtu na Facebooku

Kliknite na Osobné údaje v časti Nastavenia účtu. a potom na Vlastníctvo a riadene účtu.
Následne postupujte podľa pokynov.

Čo sa bude diať po zrušení vášho účtu?

Ak sa od začiatku procesu odstránenia účtu ešte neuplynulo 30 dní, máte možnosť zrušiť toto odstránenie. Avšak, po 30 dňoch sa váš účet permanentne vymaže a ich obnovenie už nebude možné.

Celý proces vymazania všetkých údajov, ktoré ste na platforme zdieľali, môže trvať až 90 dní. Počas tohto obdobia sú tieto informácie neprístupné pre ostatných používateľov Facebooku.

Aj po 90 dňoch môžu zostávať kópie vašich informácií v našom záložnom úložisku Facebooku, ku ktorým sa už nikdy nedostanete. Dobrá správa je, že tieto informácie časom budú "znehodnotené". Preto odstránením účtu práve teraz ste urobili veľký krok k ochrane vašich údajov a súkromiu.

Čo urobiť po zrušení vášho účtu?

Po odstránení vášho účtu odporúčame skontrolovať, či máte odinštalované Facebook a Messenger z vášho mobilu a ostatných mobilných zariadení ako je tablet. Pamätajte, že pokiaľ vašim cieľom bolo vyššia ochrana vášho súkromia, odstráňte aplikácie a vymaže účty aj ostatných služieb, ktoré Facebook vlastní, ako je Whatsapp a Instagram. Vždy môžete prejsť na bezpečnejšie šifrované alternatívy ako je Signal messenger alebo Telegram.

Návod: Ako zrušiť Facebook stránku?

Ak chcete zrušiť vašu nepotrebnú Facebook stránku, postupujte nasledovne.

1.Prejdite na Nastavenie

Nastavenia stránky na Facebook

Prejdite na vašu stránku a následne vyhľadajte ponuku Nastavenie a súkromie,
následne kliknite na Nastavenie.

2. Dostaňte sa na Informácie o stránke a odstráňte vašu stránku

Odstránenie stránky na Facebooku

V ponuke na ľavej strane kliknite na položku Súkromie a potom na položku Informácie o stránke Facebook.
Následne Kliknite na tlačidlo Zobraziť vedľa položky Deaktivácia a vymazanie.
Postupujte podľa pokynov.

Čo sa bude diať po odstránení vašej stránky?

Po odstránení stránky nebude môcť nikto nájsť a zobraziť vašu Facebook stránku. Ak  kliknete na odstrániť stránku, budete mať 30 dní, kým sa úplne zruší. Po uplynutí tejto doby budete požiadaný o potvrdenie, ktoré následne spôsobí trvalé odstránenie stránky.

Záver a odporúčania

Zrušenie vášho Facebook účtu a stránky môže byť veľkým krokom k zlepšeniu vášho online života a ochrane súkromia. Bez ohľadu na dôvody, ktoré vás priviedli k tomuto rozhodnutiu, je dôležité mať na pamäti niekoľko vecí. Pred zrušením účtu si stiahnite a uložte všetky dôležité údaje a premyslite si, či existujú iné platformy, ktoré by mohli nahradiť Facebook. Poobzerajte sa medzi Open source aplikáciami, alebo sa spýtajte vašich priateľov alebo odborníkov, aké bezpečnejšie a súkromnejšie alternatívy používajú. Po odstránení účtu udržujte kontakt s priateľmi offline a venujte sa offline aktivitám, ktoré vám prinášajú radosť a osobný rast. Nezabudnite tiež kontrolovať a upravovať nastavenia súkromia na iných platformách, aby ste minimalizovali zdieľanie svojich osobných údajov. Urobte toto rozhodnutie pre seba a postupujte tak, ako vám najviac vyhovuje.

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Komentáre

Zdravim, v mojej skupine ktora mam vytvorenu chcem vymazat stare prispevky a fotky, ako to spravit ? stale jeto tam.

Dobrý deň, mám firemnú stránku na faceboku s cca 5 tisic sledovateľmi, no prišla som o admin a nikto iný tam nemá prístup (zrejme bolo prelomené heslo )Podpora zo strany facebooku sa mi neozýva na moju požiadavku. Viem nejakou inou formou odstrániť stránku?

Dobrý deň, Pavol prihláste sa na Váš osobný profil, prostredníctvom ktorého ste vytvárali tie facebook stránky a potom postupujte podľa odseku "3. Ako zrušiť Facebook stránku?" na tejto stránke.

Keď zadám do okienka Google - "Facebook P***l J***a", tak tam nájdem staré stránky facebooku, ktoré potrebujem odstrániť. Ako odstránim nepotrebné stránky facebooku, nie účet? Ďakujem za kvalifikovanú odpoveď.

dobrý večer prajem, chcela by som sa informovať ohľadom môjho účtu na FB chcem ho na trvalo zrušiť ale aby nadalej fungovala moja stránka mám aj aplikaciu pages manager a chcem aby to fungovalo. moc dakujem

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, ak si zrušim Facebook zruší sa mi aj účet na Messengery ? Alebo si budem môcť stále písať ? Prosím o odpoveď. Už dlho si chcem zrušiť Facebook ale stále si chcem písať s ľuďmi čo tam mám.

Aktualizovali sme návod na odstránenie Facebook účtu a stránky. Pridali sme náhľady obrázkov s označením, kde sa dané menu a tlačidlo nachádza. Verím, že tento aktualizovaný návod vám lepšie pomôže pri zrušení Facebook účtu alebo stránky, pokiaľ ich už potrebujete. Pamätajte, že na zrušenie Facebook účtu a stránky vždy potrebujete heslo na prihlásenie. Pokiaľ predsa máte problémy pri procese, napíšte do komentárov v ktorom kroku váš problém vznikol a posnažíme sa návod upraviť ešte prehľadnejšie. Ďakujem.:)

Dobrý deň, chcem zrušiť stránku, ale podľa Vášho návodu sa to aspoň u mňa nedá, ja na stránke vpravo hore ani nikde inde nemám: Upraviť stránku -> Upraviť nastavenia -> Odstrániť stránku (posledný riadok) -> Upraviť Mám tam "spravovať stránku", alebo "nastavenia", ale ani z jedného sa nedostanem k možnosti "odstrániť stránku". Máme každý iný Facebook ??

dobry vecer. ani neviem ako .ale uz mam na facebooku 3 ucty . chcela by som si nechat len jeden a neviem ako to mam urobit.stale mi to vypytuje hesla a uz mi to ide na nervy.nechcem ich deaktivovat ale yrusit .uplne dakujem

Dobry deň už polroka sa snažím zrušiť stránku na mojom fcb účte, pred 2 rokmi som robila v salone tak som cez seba vytvorila stranku aby som salonu pomohla potom som odisla no stranku som este ponechala lenze pani co salon mala je na materskej a salpn je zruseny a mne sa nedari zrusit stranku vypisuje mi ze nemam pravo alebo jr zrusena a stale tam pisu

Dobrý deň, je možné zistiť, kt z adminov vymazal FB page alebo ju nepublikoval?

Dobry den, mojho brata ucet ovlada jeho ex ktora mu zmenila hesla na maily aj na fb. Nevie sa tam dostat a zrusit to. Ako to mame urobit, dakujem

Chcem sa spytat, zrusil som si ucet este pred rokom...da sa obnovit, alebo nie...dakujem

chcem uplne zrusit a vymazat moje data fb a tie na hovno rady na yutube su pre mladych ja to potrebujem uplne jednoducho po lopate prosim o radu babka

Dobrý den Potrebujem pomoc uz dlhsie ako 2 roky vidim stale na fb účet smojim menom a fotkov lenze moj fb to neni niekto si ho spravil bez mojho dovolenia a teraz v mojom mene mozno vipisuje ludom.Chcela by som sa spítat či da ten fb celkom vymazat lenze neviem heslo a nič iné .Dakujem

chcem si zrusit facebok

Chcem zrušit facebook navždy

Dobrý deň, Ďakujem za cenné rady. Rada by som sa spýtala: kde všade sa nemôžem prihlásiť (do akých aplikácii) po dobu keď sa môj účet ruší? Je možné sa prihlásiť sa svoj druhý profil fb? P.S: pri zrušení účetu sa zrušia aický aj vytvorené stránky? Je možné teda použiť web, ktorý som mala na reklamnom účte neskôr na druhom profile? Ďakujem vopred

Dobrý den,mam problem moj syn si zmenil heslo a ja by som mu rada zrušila facebook nakolko si s kamaratkami vypisuje nevhodne slova a vety .Ma sice 15 rokov ale je chory... :(,,neviem ako ma dalej postupovat...dakujem za pochopenie a za skoru radu,,ak možte odpište mi na mail...dakujem

dobry chcem sa spitat nepametam si svoje heslo ani sms mi nejde poslat mozete mi pomoct zrusit moj cely ucet navzdy dakujem pekne ani na zozname neviem heslo dakujem

Ahoj potrebujem pomoc..moj facebook ma nechce pustit na moj profil aj ked dam spravne heslo...nakoniec odomna chce identifikovat priatelske fotky ale tie nepoznam Neviem ako mam zrusit ten profil bez toho aby som sa prihlasila A keby nie Tak potrebujem zistit ako mam zrusit telefone cislo na fb...zadala som telefone cislo a teraz to neviem zrusit

Dobry den, prosim Vas, zrusil som svoj Facebook acount, ale tym aj poverenia administraotra stranok, ktory boli v mojom profile. Potrebujem ustanovit inu osobu aby adminovala stranky, ale zial uz sa neviem prihlasit do svojho konta a tym padom neivem ako nato. Dakujem za odpoved.

Dobry den neviem ako ale z normalneho uctu ma to neako prehodilo na organizaciu chcela by som to dat do normalneho profilu ako osoba ako na to ? dakujem

Dobrý deň pán Andrej, ja si myslím, že áno. Vyskúšajte však a dajte nám vedieť. Ďakujem.

Prajem pekny den. Chcel by som sa informovat ohladne zrusenia FB stranky. Ak niekto v minulosti bez opravnenia vytvoril FB stranku amaterskeho futbaloveho klubu napr. ˝Nizny Vysnov˝ Dnes by ju po mojom avize nechal natrvalo odstranit. (co bude trvat nejakych 14 dni tusim). Mohol by som tu FB stranku s nazvom ˝Nizny Vysnov˝ ja ako oficialny zastupca klubu opat vytvorit? Dakujem za Vasu odpoved.

<p>Dobrý deň, odporúčam si prejsť <a href="/blog/ako-pridat-administratorov-vasej-facebook-stranky.html">tento článok</a>&nbsp;o administrátoroch na Facebooku, kde nájdete rozpis úrovní administrátorov stránky.</p>

Dobry den Zaujimalo ma, ked vytvorim stranku na fb, potom pridam cloveka, ktorému dam administratorske prava, moze aj on dat zmazat mnou vytvorenu stranku? Dakujem

Dobry den neviem ako ale z normalneho uctu ma to neako prehodilo na organizaciu chcel by som to dat do normalneho profilu ako osoba ako na to ? dakujem

Dobrý deň pani Mokráňová, informácie nájdete na tejto adrese: https://www.facebook.com/help/150486848354038

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ako zrušiť na FB účet môjho nebohého manžela. Je pre mňa hrozné, keď sa prihlásim a vidím jeho konto.Samozrejme jeho heslo nepoznám. S pozdravom Mokráňová

Dobrý deň, ďakujem za otázku. Skúste použiť na správu stránok nejakú externú aplikáciu, napr. Hootsuite.com. Tiež používam na spravovanie viacerých účtov.

Dobrý deň, vďaka za poučný článok. Patrím k skupine ľudí, čo neholdujú pridávaniu desiatkam "priateľov" na FB každý deň. Pôvodne som chcela úplne zrušiť môj účet na meno osoby, ale bohužiaľ potrebujem mať účet, keďže som založila a spravujem FB stránku jednému zákazníkovi. Pokúšala som sa založiť si nový účet na meno firmy, resp. mojej živnosti. FB bol však neoblomný a musela opäť založiť súkromný účet, aby som mala práva admina na účte zákazníka. Poraďte prosím, dá sa vyhnúť tomu, aby som mala dva účty, neustále sa prepínala medzi nimi atď, keď mojim jediným cieľom je spravovať cudziu stránku? Prajem Vám pekný deň, verná čitateľka blogu.

Pridať nový komentár