sprístupniť google analytics, zdieľať google analytics
Používate Google Analytics na sledovanie návštevnosti vášho webu a potrebujete zdieľať údaje návštevnosti s vašim webmasterom alebo obchodným partnerom? Ak by ste im poskytli prístupové údaje do vášho Google Analytics účtu, ihneď by získali aj prístup k vašim mailom aj všetkým ostatným službám v rámci Google. To väčšinou nechceme. Ako sprístupniť, resp. zdieľať len váš Analytics účet?

Pred sprístupnením účtu je potrebné vedieť, že používateľov môžete pridávať na úrovni účtu, vlastníctva alebo zobrazenia. Ak, napríklad, pridáte používateľa na úrovni účtu a máte v rámci daného účtu nastavených viac web stránok, používateľ získa prístup k všetkým webom. Ak chcete sprístupniť údaje len konkrétnej web stránky, môžete to urobiť napr. na úrovni vlastníctva. Ak máte vytvorené len konkrétne zobrazenia, môžete pridať používateľa a povoliť prístup len pre tieto zobrazenia na úrovni zobrazenia. Povolenia používateľa môžete kedykoľvek zmeniť. Ako sprístupniť teda váš Analytics účet?

  1. Prihláste sa na Google Analytics
  2. V hornom menu si nájdite položku Správca a kliknite na ňu
  3. V stĺpci účet vyhľadajte a kliknite na Správa používateľov. Ak chcete zdieľať konkrétnu stránku, tak v stĺpci Vlastníctvo si vyberte danú web stránku a  vyberte Správa používateľov.
  4. V časti Pridať povolenia zadajte e-mailovú adresu vášho webmastera, alebo obchodného partnera
  5. V ďalšom kroku vyberte úroveň povolenia, či bude môcť len čítať a analyzovať, spolupracovať, upravovať, alebo kompletne spravovať účet
  6. Zaškrtnite voľbu Upozorniť tohto používateľa e-mailom, ak chcete, aby dostal informáciu o zdieľaní účtu pomocou e-mailu, a kliknite na Pridať

Týmto krokom ste sprístupnili údaje o návštevnosti vášho webu vášmu webmasterovi alebo obchodnému partnerovi.

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Pridať nový komentár