Ako si zvoliť farby pre web stránky?
Farby sa dajú zvoliť cielene. Presne vieme, ktoré farby pre web stránky ako pôsobia na psychiku ľudí. Pretože väčšina z nás si zvolí farby podľa toho, čo sa mu páči, vysvetlím vám ako si môžete zvoliť farby profesionálnejšie.

Vždy si určite konkrétne farby pre vaše podnikanie a používajte ich stále. Ak už máte propagačné materiály v určitých farbách, používajte tieto. Ak ste si ešte neurčili farby pre podnikanie, urobte to nasledovne. Najprv si povieme, ako si nevybrať farby. Ak nechcete, aby vašu firmu brali ako z cirkusu, nekombinujte základné farby, čiže nechcete web červenomodrý, alebo modro-zelený, alebo zeleno-červený. Samozrejme, ak web robíte pre deti, alebo nejakú extravagantnú tematiku, to nemusí platiť. Tiež nedávajte len jednu farbu a odtieň tejto farby. Napríklad tmavosivú kombinovanú s odtieňmi sivej. Vyzerá to fádne. Ako si najlepšie vybrať farby?

Ak už úplne nemáte cit pre farebné kombinácie, zadajte len jednu farbu, ktorá sa vám páči a ostatné nechajte na grafika, ktorý vám grafiku webu navrhne. Ak však chcete bezpodmienečne kombinovať, vždy kombinujte vašu obľúbenú farbu buď s bielou alebo čiernou. Tieto farby totiž sa hodia k všetkému a väčšinou s nimi nič nepokazíte. Na čo však určite dbať pri farebnosti web stránok?

Pokiaľ chystáte viac textu na váš web, určite si zvoľte pre pozadie textu bielu farbu, alebo nejakú veľmi bledú. Text pritom nech je úplne čierny. Ak budú takto v kontraste, budú najlepšie čitateľné pre vašich návštevníkov. Ak teda budete mať na webe viac textu, určite zostanú dlhšie, že nestane sa, že po jednej - dvoch minútach odídu, pretože váš web ťahá oči. Vy aké farby máte na svojom webe a prečo? Napíšte do komentárov nižšie. 

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Komentáre

Pre náš web sme použili ako základ bielu fabru pozadia. Ostatná farebnosť je ladená tak trochu žensky, nakoľko sme ženský tím. Použili sme aj sivú a potom odtiene fialovej a modrej. Navyše, vzor pozadia je tiež hravý - ako poskakujúce farebné lopty. Tvoríme pre klientov firemný dizajn a preto aj náš web musí vyzerať po grafickej stránke profesionálne. Je pravda, že čierne stránky sú nevhodné. Jedna banka vyhrala svetové ocenienie za svoj web. Keď som uvažovala, že prejdem do tejto banky, rozmyslela som si to práve kvôli čiernemu webu.

Pridať nový komentár