Prepojiť facebook stránku
Máte vytvorenú Facebook stránku a chcete ju prepojiť s vašou web stránkou? Je to jednouchá záležitosť, ale potrebujete vedieť, kde nájdete nástroj na prepojenie vašej Facebook stránky s vaším webom. Existuje viac ako 10 spôsobov prepojenia Facebooku s webom, ale majitelia webu najčastejšie používajú voľbu Like Box. Kde môžete web prepojiť a čo presne musíte urobiť? Prečítajte si podrobný návod.

Pred prepojením sa rozhodnite, kde na vašu stránku budete vkladať Like Box. Ideálne je vložiť ho na ľavú alebo pravú bočnú lištu, prípadne, tesne pod obsah vášho webu. Preto potrebujete zistiť šírku bočnej lišty, alebo šírku obsahu vašej web stránky. Táto šírka sa udáva v pixeloch (px). Ak neviete ako na to, opýtajte sa vášho webmastera. 

Pre prepojenie ďalej musíte poznať adresu vašej Facebook stránky, následne vygenerovať kód, ktorý vložíte na vašu web stránku. Ako to funguje?

Ako zistiť adresu vašej Facebook stránky?

  1. Vyhľadajte vašu stránku na Facebook
  2. Vyhľadajte a označte adresu stránky v adresovom riadku vášho prehliadača
  3. Stlačte Ctrl+C (kopírovanie)

Vygenerovanie kódu Like Box

Teraz, keď máte skopírovanú adresu vašej stránky, urobte nasledovné:

  1. Kliknite na adresu http://developers.facebook.com/plugins
  2. Vyberte Like Box
  3. Do "Facebook Page URL" zadajte vašu skopírovanú adresu, stlačte Ctrl + V (Vložiť)
  4. Nastavte potrebné parametre podľa ponuky (šírku a výšku Like Box-u, farebnú schému, ďalšie parametre)
  5. Kliknite na "Get Code"
  6. Tu si môžete vybrať rôzne typy kódu, najjednoduchšie je vybrať časť  "iframe" a následne si označte vygenerovaný kód do bloku
  7. Stlačte Ctrl+C (odkopírovanie)

Vložte kód na vašu web stránku

Vygenerovaný kód z predchádzajúceho bodu vložte na svoju webovú stránku pomocou klávesovej skratky Ctrl+V (vložiť) na miesto, kde ste sa rozhodli. Ak sa vám nedarí, kontaktujte vášho webmastera, ktorý vám poradí.

Podarilo sa vám prepojiť Facebook stránku s vašim webom? Používate okrem Like Box-u iné typy prepojení? Podeľte sa s nami.

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Pridať nový komentár