počítadlo návštevnosti
Počítadlo návštevnosti, inak povedané štatistika návštevnosti web stránok, vám prezradí veľa zaujímavých údajov o vašich návštevníkoch, ale aj o vašej web stránke samotnej. Pomocou týchto údajov dokážete vylepšovať váš web. Aké nástroje môžete použiť pre počítadlo návštevnosti? Pozrime sa na najznámejšie:

Návštevnosť webu vo vašom webhostingu

Profesionálne webhostingy vo svojich štandardných službách poskytujú meranie návštevnosti, najčastejšie prostredníctvom programov AWStats a Webalizer. Stačí sa prihlásiť do vašej administrácie webhostingu a kliknúť na návštevnosť. Následne uvidíte návštevnosť vášho webu. Výhodou je, že nemusíte prepojiť službu s vašim webom, nevýhodou je menej časté aktualizovanie štatistického nástroja.

Nástroj zameraný na súkromie

Stati

Jednoduchá štatistika návštevnosti, ktorá sa zameriava na ochranu súkromia, bez potreby cookies banneru.

Nástroje tretích strán

Google Analytics

Asi najpoužívanejšia bezplatná služba na svete od spoločnosti Google. Redakčný systém Drupal, ktorý používame, obsahuje modul, pomocou ktorého váš web jednoducho dokážete prepojiť s Google Analytics. Výhodou tohto štatistického nástroja je, že je bezplatný a poskytuje vyspelé funkcie, obrovské množstvo informácií o vašom webe, často je aktualizovaný a ponúka aj aplikáciu pre iOS a android. Pre začiatočníkov môže byť na začiatku neprehľadný.

Toplist

Toplist je jedným z používaných bezplatných služieb na Slovensku, ale aj v Čechách, na sledovanie návštevnosti. Môžete si nastaviť, či údaje budú verejné alebo budú chránené heslom. Ďalšou výhodou je, že registráciou sa dostanete do katalógu web stránok na Toplist, a tak môžete získať spätný odkaz na váš web.

AIMmonitor

Web stránky s vysokou návštevnosťou často využívajú platené služby AIMmonitor-u, pretože merané údaje sú oficiálne akceptovanými údajmi zo strany mediálnych agentúr, interaktívnych agentúr a zadávateľov reklamných kampaní internetových médií na Slovensku. 

Clicky

U nás menej známy, avšak zaujímavý nástroj na sledovanie návštevnosti webu. Hlavnou výhodou Clicky je sledovanie návštevnosti v reálnom čase a úplne jednoduchý panel návštevnosti.

Nástroje inštalované na vlastnom serveri

Piwik

Bezplatný open source štatistický nástroj, ktorý si stiahnete a nainštalujete na váš server. Po prepojení s vašim webom dokážete sledovať štatistické údaje. Nevýhodou môže byť náročnejšia konfigurácia tohto nástroja, avšak výhodou je eliminovanie zdieľania údajov s tretími stranami.

Open Web Analytics

Tiež bezplatný open source nástroj, ako počítadlo návštevnosti. Po stiahnutí si ho nainštalujete na váš server, nakonfigurujete a môžete sledovať údaje o návštevnosti. Konfigurácia vyžaduje hlbšie technické znalosti alebo webmastera.

Existuje ešte mnoho ďalších, menej známych nástrojov na sledovanie návštevnosti. Možno práve vy používate jeden z nich. Ak ste spokojní s niektorým, dajte vedieť prostredníctvom komentárov nižšie.

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Pridať nový komentár