prečo mať responzívnu web stránku
Vďaka rozmachu smart telefónov v každodennom živote sme svedkami vytvorenia novej generácie používateľov internetu. Ide o mobilných používateľov. Nie je tajomstvom, že v dnešnej dobe už drvivá väčšina majiteľov mobilov vyhľadáva na cestách. Preto, ak máte webové stránky, práve teraz nastal čas, aby ste ich optimalizovali aj pre mobilné zariadenia. Technika, ktorá rieši tento problém je tzv. responzívny design. Ako ho môžete využiť už teraz vo svoj prospech a predbehnúť vašu konkurenciu?

Responzívny design vytvorí z vašej web stránky optimalizovanú verziu pre mobily a tablety. Ak hľadáte podrobnejšie informácie a popis responzívneho designu, odporúčam prečítať tento článok. Prečo a akým spôsobom využiť mobilnú verziu webu už teraz?

1. Responzívny design odporúča aj Google

Google vynakladá značné úsilie pre podporu responzívneho designu. Najmä preto, lebo týmto spôsobom design webu má jednu webovú adresu a jeden zdrojový kód, čo zabezpečí Google ľahšie a efektívnejšie prechádzať, indexovať a organizovať obsah vášho webu. Navyše Google preferuje responzívny design aj preto, lebo vzhľadom na jednu webovú adresu stránky je jednoduchšie pre používateľov zdieľať váš web. Čo to znamená?

Predstavte si, že váš návštevník nazdieľa vašu webovú stránku napríklad na Facebooku a jeho známi práve prezerajú Facebook cez mobil. Ak kliknú na vašu stránku, dosť záleží na tom, či uvidia prehľadný optimalizovaný obsah webu pre mobilné zariadenia, alebo uvidia len zmenšenú verziu vášho webu, ktorú sú nútení zväčšovať, aby si o vás prečítali. Iste uznáte, že ak nastane ten prvý prípad, je oveľa väčšia šanca, že vás budú kontaktovať. 

2. Jedna webová stránka na všetkých zariadeniach

Najväčšou výhodou responzívneho designu je, že reaguje na rôzne veľkosti obrazovky. To znamená, že bez ohľadu na to či niekto prezerá váš web na mobilnej obrazovke, mini tablete, veľkom tablete alebo na veľkej televíznej obrazovke, váš responzívny web poskytuje najväčší možný používateľsky zážitok a komfort pri prehliadaní.

3. Ľahšia administrácia webu

Ak pridávate na váš web novinky, vytvárate a spravujete vaše fotogalérie a máte responzívny web, stačí tieto aktualizácie urobiť len raz vo vašej administrácii webu. Všetky zmeny sa zobrazia aj na mobiloch. Týmto ušetríte mnoho času pri aktualizovaní webu.

Responzívny design má ešte mnoho výhod, ktoré presahujú veľkosť tohto článku. Preto, ak máte iné otázky k responzívnemu designu, kontaktujte nás.

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Pridať nový komentár