Na čo je registrácia do katalógov?
Ak máte novú alebo už existujúcu webovú stránku. Registráciou do internetových katalógov získate reklamnú plochu zadarmo. Zadarmo preto, lebo každý jeden katalóg vás pustí do svojej databázy bezplatne. Len preto, aby mali čo najviac kontaktov a údajov v katalógu. A hlavne preto, aby návštevníci, ktorí hľadajú na internete - možno práve vašu firmu - vedeli vás nájsť.

Každý katalóg sa snaží o to, aby vás našli práve cez neho. Je to dobrá referencia pre katalóg a väčšia pravdepodobnosť, že vám úspešne môžu ponúknuť a predať aj svoje doplnkové – platené služby. 

Ako som spomínal, registráciou získate reklamnú plochu. Táto plocha nie je taká efektívna, ako keby ste reklamovali v novinách. Je to preto, lebo existuje veľa katalógov a návštevníci sa rozdelia medzi týmito katalógmi a v rámci katalógu sa návštevníci rozdelia podľa kategórií a keď návštevníci nájdu hľadanú kategóriu, rozdelia sa podľa lokality, alebo ponuky jednotlivých firiem. Takto každý návštevník sa dostane na rôzne stránky. Medzi nimi bude aj tá vaša.

Z katalógov skutočnosti môžete mať zopár návštev denne. Keď ste registrovaný vo viacerých katalógov, môžu sa nazbierať aj desiatky, niekedy až stovky denne. Samozrejme to záleží od viacerých faktorov, ale tie tu rozoberať nebudem.

Nezabudnime, že napriek tomu registrácia do katalógov je reklama. Zaregistrujete sa, ľudia hľadajú to čo ponúkate vy, a ak ich zaujmete, kliknú na vás a možno sa stanú vašimi klientmi. Toto je ideálny prípad. Skutočnosť je taká, že cez katalógy už hľadá veľmi málo ľudí. Väčšina u nás používa vyhľadávač Google. Našťastie pozície vo vyhľadávači Google môžete ovplyvňovať aj prostredníctvom registrácie do katalógov. To znamená, ak budete mať dobrú stratégiu pri registrácií, dobre ju zostavíte, môžete získať aj prvé pozície na Google. Ako je to možné?

Google zoraďuje stránky podľa rôznych kritérií – faktorov. Tieto faktory sú na dvoch miestách:

  • na vašej web stránke
  • na iných web stránkach, ktoré na vás odkazujú

Ak sa zaregistrujete do katalógu získate teda reklamnú plochu, kde môžete pridať aj odkaz na Váš web. Tým z katalógu sa stane web stránka, ktorá na Vás odkazuje. Vo všeobecnosti platí, že čím viac web stránok odkazuje na váš web, tým je väčšia pravdepodobnosť, že vaša web stránka je zaujímavá a preto Google vás umiestní na popredných pozíciach. Prečo? Pretože Google ide o to, aby najzaujímavejšie stránky uprednostňoval. 

Google funguje aicky a preto existuje spôsob ako docieliť prvé pozície. To, čo funguje aicky, má určité pevné pravidlá a keď vy poznáte tieto pravidlá, a budete konať podľa nich, získate popredné pozície. Je tu však jedna špatná správa.

Tieto pravidlá nikto okrem Google nepozná. Dobrá správa však je, že určitý počet týchto pravidiel je známych, pretože vývojári mimo Google, ich rôznymi skúškami zistili. Niektoré pravidlá z nich teraz prezradím a práve preto máte teraz šancu dostať sa na popredné pozícií v Google, a to jednoduchými registráciami do katalógov. 

Pridajte sa aj vy
Lemonweb newsletter

Prehľadné a zrozumiteľné návody a stratégie o podnikaní na internete priamo do v ašej e-mailovej schránky

Zapísať sa

Pridať nový komentár